Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در سخنانی که به همت مرکز امور بانوان این سازمان برگزار شد، با تأکید بر نقش تربیتی بانوان گفت: این برترین نقشی است که بدل ندارد و با چیزی جایگزین نمی شود و کسی نمی تواند جای شما را در تربیت بگیرد.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی با اشاره به سوره کوثر و معنی این لغت گفت: کوثر، یعنی چشمه جوشان دائمی که دارای خیر و برکت فراوان است و افتخار شما بانوان این است که کوثر از شماست و شما از کوثر هستید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معنای آن این است که بانوان مکرمه در میان خود، مرواریدی به نام دخت پیامبر گرامی اسلام(ص) دارند. اوست که در حدیث کسا محور جمع شدن آل الله است.

وی اظهار کرد: در حدیثی از امام صادق(ع) آمده است که می فرمایند: «کسی که فاطمه(س) را درک کند و حق معرفتش را بشناسد در حقیقت لیلةالقدر را درک کرده است و لیلة‌القدر بهتر از هزار ماه است» وجود شریف فاطمه(س) باطن لیلة القدر است و شناخت او شناخت لیلة القدر است، لیلة القدر، شبی است که سرنوشت انسان ها در آن شب تعیین می شود، شبی است که نزول قرآن در آن شب انجام شده است، پس اگر کسی فاطمه(س) را درک کند، لیلة القدر با این عظمت را درک کرده است. فاطمه(س) در صنف شما بانوان بوده است. الحمدالله که خدا فاطمه را خلق کرد و برای ما الگوی تمام عیار شد و در جامعه ایران در هر کوی و برزن نامش بلند آوازه است و بانوان مکرمه ما ایشان را الگو قرار می دهند.

خاموشی در ادامه سخنانش به چند ویژگی حضرت فاطمه(س) اشاره کرد و افزود: ویژگی اول اینکه زندگی حضرت فاطمه(س) نقطه ایمانی بسیار بالایی دارد. فاطمه زهرا(س) مؤمن به خداست و خدای طلب و خدا جو و متعبد است و از معیارهای فلاح و رستگاری ایمان موحدانه است. فاطمه(س) در نقطه ایمان موحدانه خیلی بلندمرتبه است. بانوان جامعه ما این نقطه را فراموش نکنند، زیرا نقطه ایمان، نقطه نجات‌بخش است.

وی با اشاره به آیات انتهایی سوره تحریم گفت: در سوره تحریم آمده است: «ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا لِلَّذِینَ کَفَرُوا امْرَأَتَ نُوحٍ وَامْرَأَتَ لُوطٍ ۖ کَانَتَا تَحْتَ عَبْدَیْنِ مِنْ عِبَادِنَا صَالِحَیْنِ فَخَانَتَاهُمَا فَلَمْ یُغْنِیَا عَنْهُمَا مِنَ اللَّهِ شَیْئًا وَقِیلَ ادْخُلَا النَّارَ مَعَ الدَّاخِلِینَ»، خداوند در این سوره برای انسان هایی که در خیمه ایمانی وارد شدند و پذیرش ایمانی ندارند دو مثال می زند، یکی آنها که در خاندان پیامبر(ص) بودند، اما در مسیر ایمان قرار نگرفتند و در مسیر غرق شدگان قرار گرفتند، از جمله همسر لوط که در نقطه ایمانی، پذیرش ایمان موحدانه نداشت و از جرگه مومنان خارج شد. اینها تحت زندگی بودند که سرپرست زندگی، نبی الهی بود، اما مسیر الهی را به کار نبستند و زندگی مؤمنانه و موحدانه نداشتند، به آن مسیر خیانت کردند و نبی الهی نتوانست از آنها دستگیری کند، به آنها گفته شد در آتش افکنده شوید، ولی در نقطه مقابل ممکن است فردی در ملک پادشاه و زر و زور باشد، ولی چون مؤمنانه زندگی می کند به بهشت رود، مثل همسر فرعون که موسی(ع) را پذیرفت و نجات داد.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه تصریح کرد: ویژگی اول که صدیقه کبری را متمایز می کند، نقطه ایمانی بسیار بلند صدیقه کبری است و این نقطه ای است که ما و شما باید الگو بگیریم و بانوان باید این دو مثال سوره تحریم را به خاطر بسپارند و نکته دوم ویژگی حضرت این است که به خدا پناه می برد. ایمان باید آثار داشته باشد و یکی از آثار ایمان این است که انسان متوکل به خدا می شود، اهل تقوا و عمل صالح می شود.

خاموشی افزود: اسلام فقط به حفظ ظاهر و هویت شناسنامه ای نیست. در دین اسلام توجه زیادی به بانوی مسلمان شده، نکته سوم، تربیت و پرورش انسانهاست. این خصوصیت فاطمه(س) در عالم خلقت مصداق ندارد، شوی او حضرت علی(ع) و اول امام است؛ کسی که مصداق آیه شریفه قرآن است و فرزندان معصوم به جامعه تحویل می دهد.

وی با پر اهمیت برشمردن نقش تربیتی بانوان عنوان کرد: نقش تربیتی بانوان برترین نقشی است که بدل ندارد و با چیزی جایگزین نمی شود. کسی نمی تواند جای شما را در تربیت بگیرد. اگر می گویند بهشت زیر پای مادران است به دلیل جریان تربیت است که از بدو انعقاد نطفه نقش مادر آغاز می شود و تا هنگامه مرگ خودش یا فرزند موظف است مادرانه برخورد کند.

خاموشی یادآور شد: اگر جامعه می خواهد در گام دوم انقلاب اسلامی پیشرفت و قدرت داشته باشد از منزل و تربیت مادر آغاز می شود. مهد علم آموزی، تربیت، رشد و تعالی، منزل است و بانوان نباید وقت خود را تلف کنند، اگر فرزندی دارند، اولویت کاری حتی بانوانی که مشغول کار در بیرون منزل هستند باید تربیت فرزندان باشد و نکته چهارم این است که علم آموزی و مهد پرورش استعدادها بانوان هستند.

وی ادامه داد: آخرین نکته اینکه برای رسیدن به نتیجه مطلوب صبر و استقامت لازم است و وجود صبر در بانوان ایران زمین زیاد است. ایثار و مقاومت در درون نهاد منزل شکل می گیرد و امید است بهره برداری معنایی و ایمانی از این نکات صورت پذیرد و چه قدر خوب است که نام فاطمه(س) در جامعه ما ادامه دار شود، نامی که نشان دهد علاوه بر شناسنامه اهل بیتی رفتار اهل بیتی هم داریم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: نقش بانوان در جامعه نقش تربیتی بانوان لیلة القدر نقطه ایمان سوره تحریم فاطمه س

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۴۷۴۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پورثانی: کارنامه رشدی تربیتی دانش‌آموزان به‌زودی صادر می‌شود

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت الاسلام محمدحسین پورثانی معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش با حضور در برنامه جهان آرا که همزمان با سالروز شهادت استاد شهید مرتضی مطهری (ره) و روز گرامیداشت مقام عالی معلم از شبکه افق پخش شد، ضمن تبریک روز معلم به تمام معلمان سراسر کشور گفت: با پیروزی انقلاب اسلامی، شهیدان رجایی و باهنر نهال امور تربیتی را در آموزش و پرورش کاشتند سال ها بعد معاونت پرورشی و فرهنگی به طور رسمی در ساختار آموزش و‌ پرورش شکل گرفت این ساختار تا سال ۱۳۸۰ مستقر بود تااینکه معاونت پرورشی و فرهنگی منحل و ساختار سازمان دانش آموزی جایگزین شد.

وی افزود: در سال ۱۳۸۵ قانون احیای معاونت پرورشی و تربیت بدنی نگاشته می شود و این معاونت برمی گردد در این سال ها و ۱۸ سال بعد از احیای معاونت پرورشی و فرهنگی مقام معظم رهبری نکات مهمی را در حوزه پرورشی اشاره و عدم رضایت خودشان را از وضعیت پرورشی در آموزش و پرورش اعلام کردند.

پورثانی ادامه داد: امروز نیز مقام معظم رهبری نکات دقیقی را در دیدار با معلمان فرمودند چراکه معاونت پرورشی و فرهنگی در دولت جدید یکی از اساسی ترین و مهم ترین معاونت های آموزش و پرورش است و در بین همکاران معاونت تربیتی شناخته می شود.

وی اظهار کرد: برنامه ریزان سند تحول بنیادین، آموزش و پرورش را به عنوان وزارت تربیت رسمی پیشنهاد کرده بودند در سند تحول بنیادین کلمه آموزش و پرورش پیدا نمی شود و تمام کلمات به تربیت ختم می شود.

معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: سند تحول بنیادین با توجه به مبانی دینی و تربیتی نگاشته شده است اما با تحقق آن فاصله داریم در صورتی که همکاران در مدارس تلاش می کنند که تربیت محقق شود.

وی ادامه داد: در دولت قبل سند ۲۰۳۰ بررسی شد تا در آموزش و پرورش نهادینه شود اما در دولت سیزدهم اتفاقات خوبی افتاد که راه و حرکت ما در مسیر باشد؛ در شورای عالی انقلاب فرهنگی نقشه راه سند مطرح شده که مطالبه چندین ساله مقام معظم رهبری نیز بوده است با تصویب سند پرورشی و نقشه راه معتقدیم مسیر تربیت مشخص می شود.

وی درباره آسیب به موضوع تربیت با تعدد مدارس گفت: عدالت آموزشی با تنوع مدارس سازگار نیست؛ ماده واحده ای در شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال بررسی است تا کاهش تنوع مدارس در نظام آموزش و پرورش شکل بگیرد با تصویب این امر، مسیر بهتری در پیش خواهیم گرفت.

وی درباره برنامه ریزی آموزش و پرورش برای تربیت نیروی موثر تربیتی گفت: معتقدیم در جایی که ساختمان مدرسه فرسوده است می توان درس خواند محتوا اگر صد در صدی نبود می توان درس خواند اما اگر معلم تراز نباشد نمی توان درس خواند. 

معاون پرورشی و فرهنگی افزود: طی سال های اخیر جذب نیروی پرورشی در آموزش و پرورش نداشتیم روز جمعه ۱۴ اردیبهشت آزمون استخدامی جذب ۱۵ هزار مربی پرورشی بعد از ۱۵ سال برگزار می شود چراکه ۵۰ درصد مدارس مربی پرورشی ندارند.

وی تاکید کرد که کیفیت استخدام نیز مهم است در سال هایی قریب به ۳۰۰ هزار نیروی انسانی وارد آموزش و پرورش می کردیم که از مبادی تربیت معلم نبوده اند لذا در سال گذشته کانون های ارزیابی در کشور مستقر شدند این کانون ها ابزارهایی دارند تا معلمان را ارزیابی کنند تا اگر نیرویی توانمند بود وارد آموزش و پرورش شود.

وی اشاره کرد: ارتقای وضعیت معلمان نکته بعدی است نظام رتبه بندی معلمان برای این موضوع پیاده شد که تلاش و کار علمی همکاران دیده شود.

وی با تاکید براینکه جوش درونی مربی تربیتی مهم است گفت: در بحث ارزشیابی همکاران باید نسبت به فعالیت همکار امتیاز ویژه دهیم تکلیف برنامه هفتم دادن کارنامه رشدی تربیتی در کنار کارنامه تحصیلی به دانش آموزان است.

پورثانی اضافه کرد در نظام ارزیابی شاخص هایی تعیین کرده ایم و به مربیان امتیاز می دهیم همچنین منزلت و ارزش به کار معلمی که کار تربیتی می کند مدنظر است.

وی اظهار کرد: نظام ارزشیابی در آموزش و پرورش در حال اجراست اما ورود شاخص های تربیتی تغییر کرده است امروزه یک معلم برای ارتقای رتبه باید شاخص هایی را بگذراند.

پورثانی از افزایش برگزاری اردوی دانش آموزی خبر داد و گفت: گفتمان سازی و انتظار عمومی از آموزش و پرورش مطالبه امروز مقام معظم رهبری است تا کار تربیتی جدی در مدارس صورت بگیرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ایمان برای انسان مؤمن امنیت به ارمغان می‌آورد
  • برگزاری آزمون استخدامی آموزش و پرورش در آذربایجان شرقی
  • پورثانی: کارنامه رشدی تربیتی دانش‌آموزان به‌زودی صادر می‌شود
  • هفته تعلیم و تربیت فرصتی برای دستیابی به اهداف سپاه
  • ستارگان خور لارستان، قهرمان لیگ دسته دو کشور و نماینده فارس در لیگ دسته اول شد
  • ستارگان خور لارستان، قهرمان لیگ دسته دو هندبال بانوان کشور شد
  • نیمی از مدارس کشور مربی پرورشی ندارند
  • نیمی از مدارس مربی پرورشی ندارند
  • دعوت از ۲۶ بازیکن به اردوی تیم ملی زنان
  • برگزاری اردوی آماده سازی تیم ملی فوتبال بانوان